Zonnebloei Buitenopvang

De Peuterschool Buitenopvang Zonnebloei is een uniek  en eerlijk concept waarbij de ontwikkeling van jouw kind centraal staat.

Zonnebloei Buitenopvang

De Peuterschool Buitenopvang Zonnebloei is een uniek  en eerlijk concept waarbij de ontwikkeling van jouw kind centraal staat. De bosschoolpeuters voelen zich welkom, geaccepteerd en vrij om de wereld te ontdekken! 

Ze weten dat ze erbij horen!

We zijn een gemeenschap van samenwerkende leerlingen van de wereld, die samenkomen in de bossen, stadsboerderijen, natuurparken, onze lokale riviertjes, sloten, gemeenschapstuinen en boomgaarden van ‘t Gooi en omgeving. 

Alle locaties zijn goed bereikbaar met de auto of fiets. We zijn een 100% buitenschool en we ontmoeten graag regen en/of zonneschijn. Wij houden van alle typen weer!

Samenwerkende Schoolculture

In onze peuterklasjes van maximaal 12 kinderen, laten de begeleiders en coöp-ouders zich door het kind leiden. Onze begeleiders ondersteunen het leren van de kinderen door middel van verhalen, spelletjes, onderzoek, dieren volgen, liedjes, bushcraft, mondelinge verslaglegging, tuinieren, koken en handwerk. Natuurlijk geven we veel tijd en aandacht voor ongestructureerd vrij spel, want spelen is ‘het werk’ voor kinderen. 

We willen een mooie respectvolle en samenwerkende schoolcultuur bouwen waarin kinderen veilig kunnen zijn. Ze moeten weten dat ze gewaardeerd worden. We ondersteunen het vermogen van het kind om hun vragen over de wereld te uiten. We moedigen ze aan vrij en sociaal te zijn en ook voor zichzelf te denken. Ze durven bij ons risico’s te nemen en  andere kinderen te ondersteunen bij hun onderzoek. We bouwen een basis voor een generatie van zelfverzekerde en medelevende kritische denkers.

De Buitenopvang Zonnebloei Filosofie

Zoals gezegd, vinden we het belangrijk dat kinderen om voor zichzelf te kunnen denken en om hun eigen ideeën te ontwikkelen. Die ideeën kunnen ze testen in een veilige en liefdevolle gemeenschap. De Blüm Peuter-Bosschool is gebaseerd op fundamentele humanitaire principes, met op 1 het respect voor kinderen en hun vermogen om hun eigen kennis op te bouwen.

We staan voor ontwikkeling van het kind door buiten lerend te spelen. Het plezier van het kind staat voorop en we werken met vaste leidsters.

Kinderen hebben het recht om te spelen, te ontdekken en risico’s te nemen, terwijl ze bewust worden van hun verbinding met de natuurlijke wereld om hun heen. 

Wij vinden dat kinderen tot 7 jaar het beste leren door spelenderwijs kennis op te doen via hun eigen natuurlijke  interesses. Begeleiders ondersteunen de rijke verbeelding van de kinderen door hun inspanningen op het gebied van onderzoek en analyse te vergemakkelijken. We leren kinderen niet wat ze moeten denken. 

Op dit moment hebben we locaties in: 

– Bussum

–  Almere

–  Hilversum 

Onze ambitie is de komende jaren verder uit te breiden door heel Nederland!

Onze Missie

Wij willen kinderen een betere manier van leren aanbieden, met als uitgangspunt de mogelijkheden en interesses van het kind zelf en die via hun passies spelenderwijs te ontwikkelen. 

 

We ondersteunen een dieper begrip voor lokale ecologie en mensen door plaatsgebonden onderwijs, waarbij we kinderen en hun families uitnodigen om een ​​blijvende relatie op te bouwen met de wereld die we delen, en met degenen met wie we die delen.

 

Wij werken aan een ​​cultuur van actieve burgers die in relatie met de natuur leven en met bewustzijn omgaan met onze gemeenschap. We eren de aangeboren verbinding die we hebben met de aarde – een verbinding die essentieel is voor ons welzijn als individu en als samenleving.

Proefles

Wil je een ochtendje meekijken?

Wellicht spreekt de Peuterschool Buitenopvang Zonnebloei jou ook aan en wil je zien of jouw kind zich er ook prettig bij voelt. Kom vooral een keertje kijken! Het zelf meemaken is de beste manier om te ondervinden of het voor jouw kind past.

De Kosten

We houden het zo betaalbaar mogelijk. De kosten per ochtend (3 uur lang) zijn €25 per kind, of €75 voor een gehele dag (9 uur lang). Hiervoor betalen wij de begeleiding, de locatie en de spullen. 

Sponsoren

Wij zijn ook op zoek naar sponsoren, zowel in geld als in spullen. Weet je iemand of wil je zelf wat extra’s doen? Alles is welkom. Wil je ook coöp-ouder worden? Laat het ons weten.

Opgaveformulier

Contact

Helena Blüm
Founder

+31 6 26875057

Helena@allhappyschools.com

Contact gegevens

Kinderopvang Zonnebloei
Orionlaan 60
1223 AJ Hilversum
035 209 12 69
Wil je contact leggen via Whatsapp? Stuur dan een berichtje naar:
+31 6 26875057
Helena@allhappyschools.com

CONTACTFORMULIER aanvraag Rondleiding